x 

Winkelwagen is leeg

Projectbags

projectbag set bruin  Projectbag roze batik

Hebben jullie ook soms wel het idee dat als je een leuke tas ziet, maar denkt: Dat kan ik zelf een stuk leuker!?

Was even op Ecosia ( niet Google, Ecosia is een stuk beter voor de natuur. Bij elke zoekfunctie wordt een boom geplant), en daar zag ik heel veel projectbags die er hetzelfde uitzagen. Een soort van buidel voor ook nog fikse prijzen. En natuurlijk niets negatiefs over mijn leuke collega,s die ook een bedrijf proberen te runnen.

Dat zou ik veel leuker en goedkoper kunnen was mijn gedachte...

Dus ging ik met een proeflapje aan de slag (daar heb ik er meer dan genoeg van:) ) en maakte ik een tasje. Eerst nog zonder handvatten, maar al snel kreeg ik de vraag of het met handvatten zou kunnen. Vervolgens ging ik helemaal los met allemaal leuke stofjes en de ritsen waar ik er heeeel veeeel van heb. 

Al bij de eerste post op Facebook en Instagram kreeg ik veel positieve reacties en startte de verkoop. Zo zijn we continu bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe dingen. Er zit altijd wel een nieuw ontwerp voor het een en ander in mijn hoofd. Regelmatig schrijf ik dat op in een boekje, maar ook vaak niet. En weet ik de volgende week niet meer wat het ontwerp was...

Even een update over mijn gezondheid...

Na de operatie aan vulvakanker in december ben ik vorige week weer goedgekeurd en is de kanker weg. Gelukkig ook geen nabehandelingen meer. Wel kreeg ik daarna nog een blaasontsteking die 5 weken duurde en 5 kuren nodig had.

Op naar de lente!

CBEEZZZ

Alweer een langere tijd heb ik een samenwerkingsverband met lieve Cindy uit het Gooi van www.cbeezzz.nl, een superleuke site met vele kleine ondernemers die net als ik bezig zijn met een creatief bedrijf. Je vindt er van alles, van illustrators tot losse thee en imkers met heerlijke honing. En natuurlijk mijn producten, zoals Pieter Konijn en andere knuffels. Neem gerust een kijkje, het is een prachtige en overzichtelijke website!

Cindy heb ik via Facebook leren kennen en begon net met haar bedrijf en website om kleine ondernemers te helpen door hun artikelen op haar website te plaatsen.Tegen een aantrekkelijke prijs kun je jouw producten in de gezamelijke webshop/online shop in shop te koop aanbieden. Hierbij maakt Cindy dus ook reclame voor jouw producten. Ze woont in het Gooi, net als mijn schoonmoeder toendertijd. Dus de klik was er al meteen...

Sinds kort zijn er weer nieuwe artikelen geplaatst op haar website vanuit mijn webshop, voor dezelfde prijs als in mijn webshop. Alleen steun je via mij ook de andere kleine ondernemers die via haar website leuke artikelen verkopen.

Gelukkig ben ik al goed opgeknapt van de operatie half december en de blaasontsteking die daarna kwam vanwege de katheter. De blaasontsteking had 5 kuren nodig om overwonnen te worden...

Op naar een mooi 2023!

 cbeezzz

Black friday enzo...

Afgelopen vrijdag was het weer black friday, een gekte waar ik niet aan mee doe. Net als Cyber monday, blue monday en meer van dat soort dagen. Ik vind het totale onzin en het levert geen waardevolle klanten op. Ik geef liever een mooie korting per klant na een fijn gesprek en tevreden klanten, want die komen terug. Wat voor soort kortingen zouden jullie van mij waardevol vinden? Een mooie korting op een rammelaar met konijn of speenkoord met konijn?

Voor de maand december wil ik wel een korting geven bij bestellingen boven een bepaald bedrag, altijd fijn natuurlijk.

Hebben jullie de kerstboom al op staan, of wachten jullie tot na Sinterklaas? Wij zullen aankomend weekend weer een richting vliering gaan voor de kerstspullen, inclusief de kunstkerstboom. Want ja, duurzaamheid he? Al zal deze boom ook wel uit China komen...

Afgelopen tijd erg druk geweest met het helpen van onze oudste dochter Charlotte met haar verhuizing van tiny house naar een halve stacaravan, van 12 vierkante meter naar 24 vierkante meter. Door haar autisme heeft ze structureel extra hulp nodig en die ben ik aan het geven in de vorm van een PGB. De zaterdagmiddag is voor haar. Dan ben ik haar ambulant begeleider en gaan we aan de slag met verschillende dingen. Ik heb een SPW-3 achtergrond en veel ervaring met autisme, dus dat gaat zeker lukken. Dit betekend wel dat ik duidelijke keuzes moet gaan maken, aangezien ik activiteiten moet doseren door de fibromyalgie. Grote naaiklussen kan ik helaas niet meer aannemen, kleine klusjes nog wel natuurlijk... En ook de bestellingen voor haakwerk gaan gewoon door.

Vorige week is bij mij vulvakanker geconstateerd en morgen naar het AVL in Amsterdam voor allerlei tests en behandelplan. Weer balen natuurlijk, maar goed te behandelen en 95% van de patienten geneest. Spannende tijd weer. Een goede gezondheid is zo belangrijk, dus pas goed op jullie zelf!

Ik wens jullie allemaal een prachtige kerst en een mooi en gezond 2023!

black friday

Vakantie!

Zo dan, eindelijk vakantie! Nog een paar dingen afronden en nog 1 post op Insta en Facebook, daarna de auto inpakken en weg...

De laatste dagen voordat we wegrijden verdampt bij ons altijd de motivatie voor werk en eigen bedrijf, hebben jullie dat ook? Na de vakantie zijn we dan weer volledig opgeladen en kunnen we weer met frisse moed aan de slag. Met een eigen bedrijf raak je natuurlijk nooit los van klanten, en dat wil ik ook helemaal niet. Maar wel even op een andere locatie genieten van elkaar en de natuur. Deze keer hebben we gekozen voor een compleet nieuw chalet vlak bij Verdun. Heerlijk gebied om te wandelen en manlief kan zijn hart ophalen aan oorlogsgeschiedenis in de buurt over WO1.

Als we op vakantie zijn doe ik altijd weer nieuwe inspiratie op voor nieuwe en nog leukere projecten, die vind ik bijna altijd in de natuur waar de inpiratie eindeloos lijkt...

Natuurlijk neem ik bestellingen aan en ga ik aan de slag voor je, maar opsturen vanuit Frankrijk is wat lastig. Dat doe ik weer als we terug zijn. Heb je specifieke vragen, of wil je iets na laten maken van een foto? Geen probleem, maar ook dat kan ik niet goed uitzoeken als ik weg ben. 

Nu ga ik weer even verder met de laatste bestellingen afhandelen en inpakken...

Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden van onze wandelingen en belevenissen.

Waar gaan jullie naar toe? Blijven jullie lekker in eigen land, of gaan jullie de grens over?

 

Iedereen een hele fijne vakantie en pas goed op jezelf!

 

 

Een onzichtbare chronische ziekte

Sinds een paar maanden heb ik de diagnose fibromyalgie, een onzichtbare chronische ziekte gerelateerd aan reuma. Vanaf het begin van de diagnose heeft het veel impact gehad op mijn leven en heb mijn werkwijze gedeeltelijk om moeten gooien. De ziekte gaat namelijk gepaard met chronisch pijnsyndroom en chronische vermoeidheidsklachten. Met andere woorden, elke dag pijn en heel veel moe. De pijn en vermoeidheid is afhankelijk van de intensiteit en lengte van de activiteit, al zegt dat lang niet alles. Ik kan 35 km fietsen met de e-bike, maar niet een half uurtje stof knippen of een patroon veranderen. Dan heb ik 2 dagen pijn.

Het wennen aan en het accepteren van een nieuwe werkwijze heeft zeker invloed op mijn leven en stuit vaak op onbegrip en onwetendheid. Ik merk dat heel veel mensen niet weten wat het is en er met een grote boog omheen gaan... Opmerkingen als: :Stel je niet zo aan"en "Neem maar een paracetamolletje" zitten wij als patienten niet echt op te wachten. Dat is zo jammer en echt niet nodig! Het enige waar we echt blij van worden is een luisterend oor en wat begrip.

Gelukkig heb ik veel begrip en liefde in mijn naaste omgeving en een wandel/fietsmaatje waar ik veel mee kan kletsen. Dat is zo ontzettend waardevol!

Hebben jullie ook een luisterend oor of maatje in of naast een relatie die je door de slechte periodes heen kan helpen? 

Groetjes,

Maureen

 

Nieuwe Webshop!

Jaaa, eindelijk! Na jaren een miniwebshopje te hebben gehad op mijnwebshop nu een prachtige op mijn eigen website! Hoe cool is dat?

Het is nu dus mogelijk om via mijn eigen website een bestelling te plaatsen. Aan het eind geef je aan of je de bestelling wilt plaatsen met verzending of wilt ophalen in Harderwijk. Je hoeft nog niets te betalen, maar krijgt na plaatsing van de bestelling een tikkie als de bestelling af is en naar wens.

Wekelijks zal ik de webshop updaten met nieuwe producten en producten in de sale. Voor de maand maart hebben we een fantastische aanbieding! Neem dus snel een kijkje op onze gloednieuwe webshop! Heb je vragen, mag je altijd contact opnemen via de contactpagina of via social media.

Heel veel plezier met de webshop ontdekken!

 

Groetjes,

Maureen

Achtbaan

Na een roerige zomer waarbij ik mijn lichaam even kort kwijtraakte aan kanker en mijzelf weer terug vond na een heftige operatie (baarmoeder en eierstokken er uit),gaan we nu weer met frisse moed aan de slag voor mijn onderneming. Vol nieuwe ideeën en ontwerpen voor rammelaars en speenkoorden in herfst thema ben ik aan de slag gegaan. Heerlijke herfstkleurtjes, al is het nog steeds zomer, zijn toch wel mijn favorieten in het kleuren pallet.

Nu ik nog herstellende ben kan ik pas op de plaats maken en rustig nieuwe ontwerpen uitwerken en uitproberen. Binnenkort kunnen jullie ze bewonderen op Facebook en Instagram.

Daarnaast ook nog steeds de wachtlijst voor Pieter Konijn korter proberen te maken, nog 3 en dan heb ik er 12 gemaakt. Elk konijn is 50 uur werk, dus niet 1,2,3 klaar.

Onze dochter is net op zichzelf gaan wonen in een tiny house vlak bij ons om de hoek, dus ook druk met haar helpen op te starten. Een prachtig begin! Ik kan mij mijn eigen appartement nog herinneren toen ik uit huis ging, een best groot appartement met 2 woonlagen. Helemaal voor mijzelf! Na een jaar weer verhuisd toen ik mijn man leerde kennen.

Graag zou ik jullie willen vragen dit jaar de KWF een donatie te geven begin september, ze kunnen het zo hard gebruiken! Ik steun ze in ieder geval!

Nanny...

maureen nannyNaast het ontwerpen en maken van gehaakte babyartikelen ben ik ook al 8 jaar nanny bij een gezin met een tweeling. Daar ben ik begonnen toen ze 9 maanden waren en nog net op de onderarm van papa paste. Beide ouders zijn nogal lang.

In het begin veel verzorgd, maar ook heel veel geknutseld en voorgelezen. In de loop van de jaren ben ik een extra toevoeging aan het meubilair geworden. Nu zijn de kinderen bijna 9 en al enorm zelfstandig en ondernemend, ik kijk al angstvallig uit naar de dag dat ik afscheid mag gaan nemen.

Dat geldt ook een beetje voor al mijn bestellingen, als het klaar is om te worden verzonden, of het wordt afgehaald dan ben ik bijna sip om er afscheid van te nemen. Het is toch een stukje van jezelf wat iemand anders heel blij gaat maken. Daarom ben ik altijd superblij als de klant nog een foto stuurt met het door mij gemaakte bestelling samen met het kindje waar het voor was. Kan ik nog een beetje nagenieten…

Vul je dag met wat je het liefste doet!

Af en toe vragen klanten of ik al lang haak

naaister Maureen blog 3  naaister Maureen blog 2  naaister Maureen blog 1

Af en toe vragen klanten of ik al lang haak, mijn antwoord is dan: ‘Nog niet zo lang, ongeveer 45 jaar…”. Ik leerde haken van mijn moeder en heb alles gehaakt wat los en vast zat. Maar naast haken deed ik nog veel meer; Macramé, glas graveren, breien, weven, zijde schilderen, you name it, I did it.

Niet zo gek dus dat ik na de middelbare school de modeacademie ging doen in Amsterdam en in de leer ging bij een kleermaker. Ik kom uit een zeer creatief nest, mijn grootvader van vaders kant had een winkel met kunstenaarsbenodigdheden in Amsterdam en mijn vader wilde wel eens schilderen of tekenen. Mijn moeder heeft ook haar hele leven geweldige quilts genaaid, waarvan veel met de hand. 

Zo is het creatieve virus ook overgeslagen op dochter Rhianne die de kunstacademie in Rotterdam heeft afgerond en nu architectuur in Delft studeert.

En manlief zich bezig houdt met hout in alle vormen en maten, van meubels tot vogelhuisjes. Nu is hij bezig met een buste  van Johan de Wit voor Batavialand, waar hij 1x per 4 weken is buiten Coronatijd. Deze wordt 20 augustus 2022 op de Bataviawerf onthult.

Want stilzitten is niet onze hobby…

Fijne dag allemaal en doe wat je het liefste doet.

Voor wie ook haakt...

hakenVoor wie ook haakt weet dat deze creatieve uiting zeer verslavend kan zijn. Dus veel bestellingen is altijd leuk! Maar kan af en toe ook stressvol zijn, zeker als er 9 bestellingen binnen 1 uur binnen komen. ’s Avonds laat zit ik dan nog de bestellingen voor te bereiden en spullen bij elkaar aan het zoeken. Ik heb Curverdozen vol met kralen en zeer matig licht bij de eettafel, dus schijn ik met mijn telefoon even bij. In de ochtend blijkt het dan in sommige gevallen toch nog totaal de verkeerde kleur te zijn…

Vaak vragen klanten om iets voor hun te ontwerpen voor hun bedrijfje of als origineel kraamkadootje, heerlijk vind ik dat! Helemaal uitvogelen hoe een patroon te maken of bestaand patroon aan te passen. Pinterest en Google zijn mijn grote vrienden. Ook heb ik een hele kast vol met haakboeken in alle soorten en maten, van recent tot 50 jaar oud. En als dat allemaal geen resultaat geeft heb ik altijd nog dat leuke haakgroepje op Wattsapp met hele lieve collega’s.

En als de bestelling dan klaar is zijn de klanten altijd blij verrast en zo creëren we weer mond op mond reclame.

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok